Bruno Paillard

"Sommelierens hemmelighed" på mere end 200 Michelin restauranter i Verden. I Danmark f.eks på Geranium og Kokkeriet.
Sorter faldende

Tabel Liste

8 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

8 vare(r)

RUNO PAILLARD-Huset udsprang fra dets grundlæggers ønske om at skabe en helt unik champagne; helt ren. En suveræn champagne for BRUNO PAILLARD er – først og fremmest – en ”assemblage”, en blanding af forskellige crus, druesorter og årgange. Det handler om det konstante ønske om at indfange den fuldkomne finesse og elegance, som champagne kan give, når den serveres med kærlighed og omhu.

BRUNO PAILLARD-stilen er foreningen af elegance og kompleksitet, som vises ved en let og blød bobledannelse, en usædvanlig renhed, en ægte friskhed og en silkeblød tekstur. Bobledannelsen skal være sart. Boblerne er meget små, næsten mikroskopiske, men det er stadig dem, der frigiver vinens aromaer og giver en blød og cremet følelse i munden. Farven skal være helt naturlig. Den er klar: grønguldlig for Blanc de Blancs, gylden for Première Cuvée og kobber for Rosé. Farven bliver dybere og næsten guld efter adskillige årtier.

Aromaerne skal være fuldstændig rene: nuancer af citrusfrugter og mandler fra Chardonnay, røde frugter fra Pinot Noir og eksotiske frugter fra Pinot Meunier. Ved at bruge den første presning af druerne sikrer vi os, at de reneste aromaer udvindes. Friskheden skal være mærkbar, men ikke overdøvende. Den forstærkes af vinens syreindhold, uden at vinen smager surt. Der tilføjes kun et minimum af ekstra sukker (”dosage”) for at forstærke denne friskhed. Kompleksitet må ikke forveksles med tyngde, det handler derimod mere om elegance. Balancen og dybden i vinene giver dem deres renhed. Kompleksitet kommer kun til udtryk hos dem, som giver sig tid, da den træder frem i løbet af lagringen.

BRUNO PAILLARDs vinmarker dækker 32 hektarer på de bedste Crus i Champagne såsom Le Mesnil sur Oger, Oger, Cumières og Verzenay. Les Riceys er undtagelsen; det ubestridte flagskib for Aube floden, beliggende i den sydlige del af Champagne. Alt i alt udgør det over 100 jordstykker, som alle har forskellig jordbund. 12 hektar af vinmarkerne er klassificeret som ”Grand Cru”, hvilket er bemærkelsesværdigt, når man ved, at Grand Crus kun udgør 17 ud af de 320 byerne i Champagne. Vingårdene sørger i dag for 50-60% af behovet for druer.

 

FØLG VINTAGE CHAMPAGNE PÅ