Pertois-Moriset

Sorter faldende

Tabel Liste

3 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

3 vare(r)

I kælderen på Avenue de la République 13 i Le Mesnil-sur-Oger sker der spændende ting. Tredje generation har overtaget familievirksomheden og de er fast besluttede på at udvikle Champagne Pertois-Moriset til at være en højt rangeret producent.

Vi befinder os i hjertet af Champagne i Côte des Blancs. De berømte byer ligger som perler på en snor langs den 20 kilometer lange vej fra Epernay til det sydøstlige Bergères-les-Vertus.

Cramant, Avize, Oger og så Le Mesnil-sur-Oger, det seneste hjem for nogle meget velrenommerede producenter såsom Salon, Claude Cazals, osv.

Selvfølgelig er fokus på Blanc de Blancs. da vi er i Chardonnays højborg, denne mandag d. 14. oktober. 

Pertois-Moriset er en producent, der fremstiller champagne fra druer dyrket på deres egne vingårde. Det er betydningen af den franske term ”récoltant-manipulant”, forkortet RM, som findes i producentnummeret på flaskernes mærkater. Reglen tillader kun at højst 5% af druerne bliver købt andetsteds. Pertois-Moriset har derfor et godt grundlag bestående af intet mindre end 18 hektarer vinmarker. 

12 hektarer er klassificeret som Grand Cru i Côte des Blancs, hvoraf seks ligger i Le Mesnil. De resterende seks ligger længere sydpå i Côte Sezanne området ved byerne Barbonne, Chantemerle og Bethon.

Pertois-Moriset er en relativ ung virksomhed, som blev grundlagt da Cécile Pertois’ bedstefar og bedstemor, begge med dybe rødder i vinavlerfamilier fra Côte des Blancs, blev gift i 1951. I 1994 gik stafetten videre til anden generation: Céciles forældre Dominique Pertois og Florence Launois.

Cécile begyndte at arbejde i virksomheden i 2001 og i 2005 kom hendes mand Vincent til. De to står ved roret i dag, efter Dominique gik på pension. Cécile er ansvarlig for administrationen af virksomhedens, mens Vincent står for vinfremstillingen.

FØLG VINTAGE CHAMPAGNE PÅ