Roland Champion

Sorter faldende

Tabel Liste

1 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

1 vare(r)

HISTORIE

Familien Champion har dyrket druer fra far til søn siden det 18. århundrede, og hele høsten er blevet solgt til handlende. Men i fire generationer har familien produceret sin egen champagne.

Familiens historie startede med André Champion i 1929, hvor mærket ”Champagne André Champion” blev promoveret for første gang. Senere udvidede stifteren sin vingård i Chouilly-området i det berømte Côte des Blancs betydeligt, på de bedste jordbunde for den velkendte Chardonnaydrue.

Hans tidlige død gjorde hans ældste søn Roland på 16 år til familiens overhoved. Roland overtog familieforetagenet med mod og værdighed og fortsatte med at udvide. Champagnehuset blev omdøbt til ”Champagne Roland Champion” i 1951.

Roland og Jacqueline Champions efterkommere: François, Vincent et Clara samt deres børn Carole, Ambroise, Clémence, Astrid og Félix udgør familiearven i dag.

François er Husets vinfremstiller.

Gennem generationer har familien Champion stolt delt deres passion for champagne, som tilbyder karakter og prestige som ledsager til livets mindeværdige oplevelse, præcis som stifterne ønskede.

DRUEHØST

Dette er den vigtigste periode på året.

I løbet af to uger høster omkring fyrre drueplukkere druerne i hånden.

Klaserne presses i Chouilly samme dag på en traditionel måde ved hjælp af en trykluftdrevet presser. Dette gør presningen af druerne hurtig og begrænser iltningen af saften. Herefter frigiver den delikate druesaft sin fine typiskhed.

VINFREMSTILLING

Efter alkohol- og malolaktisk fermentering opnås de klare vine kaldet ”vins clairs”. Sukkeret bliver, ved gærens aktivitet, omdannet til alkohol og surhedsgraden falder. 

Et par måneder senere når alle ”vins clairs” er smagt er det tid til blanding (”assemblage”) - det væsentligste step i champagnefremstilling. Der udvælges også vine fra specifikke jordstykker til ”Special Club” Vintage eller fra reserve vine til ”Carte Blanche” for at sikre en konstant kvalitet. Alt dette gøres lige før tapningen, som foregår i deres champagnehus i maj og juli. 

Efterfølgende kommer tapningen (”tirage”). Den består i at fylde flaskerne med ”vins clairs” som de tilfører en specifik gær og en lille mængde sukker. Dette stadie sætter gang i ”anden fermentering” i flasken. Det udvikler kuldioxid som, når det bliver holdt inde i flasken, opløses i vinen og gør den mousserende.

LAGRING SUR LIE

Endelig gør boblerne deres entre. På dette stadie pålægger loven at flaskerne opbevares i kælder i minimum 15 måneder for non-vintage og 3 år for vintage champagner.

Vi mener at prestigefyldte champagner, og især dem, der bliver lavet på Chardonnay, har brug for eget mere tid til at udtrykke sig og folde sig ud.

Derfor lader de deres non-vintage champagner lagre mellem 20 og 36 måneder, mens deres vintage champagner ligger mindst 6 år.

 

 

FØLG VINTAGE CHAMPAGNE PÅ